Frågor och svar

När kan jag lämna äpplen/ hämta min must?

Våra öppettider för inlämning hittar du på vår onlinebokningssida, här kan du också se vilka tider som är lediga för tillfället. Din must är oftast färdig inom ett par dagar efter inlämning, och vi kontaktar dig när den är klar för upphämtning. Vid högsäsong kan det vara bra att boka ett par veckor i förväg då besökstrycket kan vara högt.

Måste jag plocka äpplena själv?

Vi kan efter överenskommelse plocka äpplena från dina träd. Även större partier kan plockas eller hämtas upp och köpas, dock ej fallfrukt.

Hur länge håller min must?

Om inget annat är överenskommet pastöriserar vi alltid den färdiga musten. Genom att hetta upp den till 80 grader förlänger vi den oöppnade hållbarheten till 1 år på flaska och 9 månader för bag in box. Oöppnad förpackning förvaras svalt och mörkt, i skafferi eller källare. Öppnad förpackning förvaras i kylskåp och håller då ungefär en vecka på flaska och en månad på bag in box.

Kan jag göra must på päron?

På grund av allergirisken gör vi inte must på päron.

Kommer all must från mina äpplen?

Vid små partier samsas äpplen från flera kunder, blandningen av sorter brukar göra musten ännu godare. Vid större partier kommer musten 100% från dina egna äpplen.

Hur lång tid tar det?

Oftast är din must färdig att hämta ett par dagar efter inlämning. Vi har alltid en kontinuerlig dialog om när det kan passa för dig att komma förbi och hämta den.